2023 Öncesinde Ödemeler Tamamlandı! 2.550 TL Banka Hesaplarına Aktarıldı

2023 Öncesinde Ödemeler Tamamlandı! 2.550 TL Banka Hesaplarına Aktarıldı
Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasının ardından, Kredi ve Yurtlar kurumu burs ve kredi başvuruları da başladı. Başvuru işlemlerinin tamamlanması ve sonuçların açıklanması ile birlikte, toplu ödemelerin ne zaman...

Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasının ardından, Kredi ve Yurtlar kurumu burs ve kredi başvuruları da başladı. Başvuru işlemlerinin tamamlanması ve sonuçların açıklanması ile birlikte, toplu ödemelerin ne zaman yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin merak ettiği konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Yapıldı

İlk kez KYK bursu ve kredisi alacak öğrencilere, yılbaşından önce ödeme yapıldı. Söz konusu ödemelere dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu ''Gençler, her anınızda olduğu gibi yeni yıla sayılı günler kala da yanınızdayız. Bu yıl GSB burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerimizin ödemeleri hesaplarına yatmaya başladı. GSB ailemize tekrar hoş geldiniz.'' ifadelerine yer verdi. Ödemeler, TC kimlik numarasının son rakamına göre 31 Aralık'a kadar yapıldı.

KYK Burs ve Kredi Ödeme Tarihleri

İlk kez KYK'dan burs ve kredi alacak öğrenciler haricinde, ödeme tarihleri TC kimlik numarasının son rakamına göre şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i

TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u

TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u