2023 Ocak Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Hız Kazandı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

2023 Ocak Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Hız Kazandı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı
Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Resmi makamlardan zam oranı hakkında açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Resmi makamlardan zam oranı hakkında açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı netlik kazandı. Beş aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından, emekliler de maaş zammına ilişkin hesaplamalar yapmaya başladılar.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından belli olacak. Bu kapsamda, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak arlık ayı enflasyon rakamları yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emekliler için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Ocak Emekli Zammı

Emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanması için 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından, emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak.