2023 Memur ve Emekli Zammına İlişkin Yeni Gelişme

2023 Memur ve Emekli Zammına İlişkin Yeni Gelişme
Memur ve emekliye yüzde 30 zam verilmesi ve en düşük emekli maaşının alt sınırının 5 bin 500 TL olması düzenlemeleri de kapsayan yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.Cumhurbaşkanı Recep...

Memur ve emekliye yüzde 30 zam verilmesi ve en düşük emekli maaşının alt sınırının 5 bin 500 TL olması düzenlemeleri de kapsayan yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli ve memur maaşlarına yapılacak artışa yönelik açıklamada bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını ifade etmişti. Söz konusu açıklamadan sonra emekli ve memur maaşları için hesaplamalar yapılırken, dün AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilere verilen zammın artırıldığını duyurdu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zammı hakkında “Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz.” ifadesini kullandı. Yüzde 30 zammın açıklanmasıyla beraber maaş hesapları yeniden yapılmaya başlandı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve 58 milletvekilinin imzasını taşıyan teklife göre, memur maaşlarına yüzde 30 oranında zamlanacak. Öte yandan, asgari ücret desteği 400 TL’ye yükseltiliyor. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL oluyor.