2023 Emekli Maaşı ve Zammı İçin Enflasyon Farkı Netleşiyor! Emekliler Merak Ediyordu

2023 Emekli Maaşı ve Zammı İçin Enflasyon Farkı Netleşiyor! Emekliler Merak Ediyordu
2023 yılına, bir buçuk aylık bir süre kaldı. Yeni yıla artık sayılı haftalar kalmışken, maaş zamlarına ilişkin açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, maaşlara yapılacak zam oranına dair kesin ifadeler kullanılmazken,...

2023 yılına, bir buçuk aylık bir süre kaldı. Yeni yıla artık sayılı haftalar kalmışken, maaş zamlarına ilişkin açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, maaşlara yapılacak zam oranına dair kesin ifadeler kullanılmazken, gerçekleşecek artış için çeşitli tahminler yapılmaya başladı. Dört aylık enflasyon verileri hesaplanarak, maaş zamlarına dair yeni bir tablo oluşturuluyor.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verileri büyük önem taşıyor. Temmuz-ekim aralığındaki enflasyon verileri ele alınarak, dört aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84 zam şimdiden kesinlik kazandı. Bu oran, önümüzdeki aylarda açıklanacak yeni veriler ile birlikte değişkenlik gösterecek.

Enflasyon Açıklaması Bekleniyor

Dört aylık enflasyon verileri üzerinden maaş zammı hesaplamaları yapılırken, kasım ve aralık ayında enflasyonunun kaç çıkacağı da merak ediliyor. 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonu ile birlikte, maaşlar için çok daha net hesaplamalar yapılabilecek.