2023 Kocaeli TOKİ Kura Çekimleri Başladı! İzmit, Derince, Gebze, Körfez TOKİ Hak Sahipleri Belli Oldu

2023 Kocaeli TOKİ Kura Çekimleri Başladı! İzmit, Derince, Gebze, Körfez TOKİ Hak Sahipleri Belli Oldu
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi kapsamında, Kocaeli'de yapılacak olan 5 bin 200 adet konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri başladı.Cumhurbaşkanı Recep...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi kapsamında, Kocaeli'de yapılacak olan 5 bin 200 adet konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulup, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yürütülen projede, Kocaeli'de 6 farklı ilçede toplamda 5 bin 200 konut inşa edilecek.

Kocaeli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda düzenlenen kura çekim programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TOKİ tarafından hazırlana kısa film gösterildi.

Daha sonra ise Kocaeli 7. Noter gözetiminde kura çekimi gerçekleştirildi. Peki, kura çekimleri ne kadar devam edecek? Kocaeli TOKİ kura çekim sonuçları ve başvuru sorgulaması nereden yapılır?

Kocaeli TOKİ Kura Çekimleri Hangi Tarihlerde?

Kocaeli'de düzenlenen TOKİ kura çekimleri, 18 Ocak ile 21 Ocak 2023 tarihleri arasında devam edecek. Kuradaki hak sahipleri ise canlı olarak TOKİ'nin resmi web sitesinde ya da resmi Youtube kanalında yayımlanacak. Yayını izleyemeyenler ise TOKİ web sitesinde sonuç sorgulama yapabilecekler.

İlk Etapta Kimler Ev ya da İş Yeri Sahibi Olacak?

Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çevre, Şehircilik, İlklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar da çekilişe katıldı. Söz konusu çekilişte ise 177 engelli ve 451 emekli kontenjanında öncelikli olarak hak sahipleri belirlenecek.

Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası Detayları

TOKİ tarafından düzenlenen İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde konut alma hakkı ve belirlemesi şu kriterlere göre yapılıyor:

  • Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası, noter huzurunda gerçekleştirilir. Banka ve İdaresi yetkilileri denetiminde kuralar gerçekleştirilecek olup, kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.
  • Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenir. Asil alıcıların konutları da kura sırasında yine kura yöntemiyle belirlenecektir.
  • Satışa sunulan konut miktarından daha az başvurunun olması durumunda kura çekilişi yapılmaz. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahiplerinde kategorilerine göre öncelik belirlenir. Diğer başvuru sahipleri ise kura ile belirlenir.
  • Kura sonucunda konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında konut değişikliği yapabilirler.