2023 Emekli Bayram İkramiyesinde Son Durum! Emekliler Bunu Bekliyor

2023 Emekli Bayram İkramiyesinde Son Durum! Emekliler Bunu Bekliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam yapıldığını önceki günlerde duyurdu. Yapılan zamla beraber, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye çıktı. Yüzde 82...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam yapıldığını önceki günlerde duyurdu. Yapılan zamla beraber, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye çıktı. Yüzde 82 oranında zamdan sonra, bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağına yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz senelerden Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan yaklaşık bir hafta önce ikramiye verildiği için nisanda da benzer bir takvimin işleyeceği tahmin ediliyor. İkramiyeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Bilgin ”En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.” sözlerini kullanmıştı.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Verilecek?

Öte yandan bayram ikramiyesi ile beraber en düşük emekli maaşında da zam yapıldı. Bu çerçevede, 2.000 TL zam ile 7.500 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşı da nisanda hesaplara yatacak.