2023 Asgari Ücrette Son Durum! Milyonları Heyecanlandıran Açıklama

2023 Asgari Ücrette Son Durum! Milyonları Heyecanlandıran Açıklama
2022'de uzun yıllar sonrası senede 2 kez zamlanan asgari ücret, tarihte ilk kez yüzde 50 zamlanması ile de uzun süre gündem olmuştu. 2023'ün yaklaşmasıyla da 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı gündemin en çok konuşulan konusu...

2022'de uzun yıllar sonrası senede 2 kez zamlanan asgari ücret, tarihte ilk kez yüzde 50 zamlanması ile de uzun süre gündem olmuştu. 2023'ün yaklaşmasıyla da 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı gündemin en çok konuşulan konusu oluyor. Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak zammı merak ediyor. Vatandaşlar, '2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2023 zammı ne olacak? Yeni asgari ücret kaç TL? Yeni asgari ücret belli oldu mu?' gibi soruların yanıtını araştırıyor.

2023 asgari ücretle ilgili açıklamalar da sık sık yapılırken asgari ücret 2023 zammına ilişkin tahminler de peş peşe geliyor. Son olarak bir açıklama hükümet cephesinden geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2023 asgari ücrete ilişkin açıklamalar yaptı.

Habertürk canlı yayınına katılan AK Partili Numan Kurtulmuş, Kübra Par'ın sorularına yanıt verdi.

Numan Kurtulmuş'tan Asgari Ücret Açıklaması

"Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunu cevaplayan Numan Kurtulmuş, enflasyon mesajı verdi.

Kurtulmuş, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaparken asgari ücret zammı konusunda da milyonları heyecanlandıran ifadeler kullandı.

Kübra Par'ın "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunu yanıtlayan AK Partili Kurtulmuş, rakam vermezken artış konusunda enflasyona dikkat çekti. Kurtulmuş, "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş'un asgari ücrete ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Önceki sene iki kez asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu sene sonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak. Fiyat söylemem ancak kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık.  Vatandaşlarımızın beklentilerinin altında bu zor süreçteyken adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yükseltecek bir çalışma olacak."