2023 Asgari Ücrette Son Dakika! Milyonların Beklediği An Geldi

2023 Asgari Ücrette Son Dakika! Milyonların Beklediği An Geldi
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı.Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te uygulanacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te uygulanacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi.

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm vatandaşları ise dolaylı olarak ilgilendiren 2023 asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantıyla başladı.

TÜRK-İŞ Toplantı Öncesi Toplantı Yaptı

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerin meydana getirdiği 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜRK-İŞ işçi kesimini temsil edecek. TÜK-İŞ, toplantıdan önce Başkanlar Kurulu'nu topladı.

Toplantıya, konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticileri de katılım gösterecek. Sendikaların asgari ücret zammına ilişkin görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜRK-İŞ,  konfederasyonun Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü masanın gündeminde tutacak.

Bu seneki Komisyonda işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak üstlenirken, heyette Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ve Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat yer alacak.