2023 Asgari Ücret ve EYT'de Yeni Gelişme! Değerlendirme Yapıldı

2023 Asgari Ücret ve EYT'de Yeni Gelişme! Değerlendirme Yapıldı
2023 yılına az bir zaman kala milyonlarca vatandaş 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, "Asgari ücret 2022 zammı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret kaç TL?" gibi soruların...

2023 yılına az bir zaman kala milyonlarca vatandaş 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Vatandaşlar, "Asgari ücret 2022 zammı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret kaç TL?" gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. Öte yandan, çalışmalarında sona gelindiği belirtilen EYT'de gündemdeki yerini koruyor. Ekonomi gündemine damgasını vuran asgari ücret ve EYT konusu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, işveren temsilcileri ile görüştü. Görüşmede, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile asgari ücret konusu ve çalışma hayatındaki güncel konular konuşuldu.

Birçok İsimle Görüşme Sağlandı

Bakan Bilgin, işveren cephesinden önemli kişiler ile bir araya geldi.

Bakan Vedat Bilgin, çalışma hayatındaki gelişmeleri görüşmek için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluştu.

Gerçekleştirilen toplantıya, TİSK’in ve bağlı üye sendikaların Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile üye sendikaların Genel Sekreterleri de katılım gösterdi.

Bakan Bilgin'den Gelişmelere Dair Değerlendirme

Bakan Bilgin ve işveren temsilcileri arasında yapılan toplantıda, çalışma hayatındaki güncel konularla beraber asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konuları görüşüldü.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, TİSK’in bu konulara ilişkin görüş, öneri ve beklentilerini aktardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin ise çalışma hayatındaki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.