2023 Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu! Belirleyici Faktör Açıklandı

2023 Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu! Belirleyici Faktör Açıklandı
Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına ilişkin açıklamaları da yakından takip ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesine çok...

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına ilişkin açıklamaları da yakından takip ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesine çok kısa bir zaman kala açıklamalar da peş peşe yapılıyor. Türkiye’nin gündeminde şu anda ilk sırayı asgari ücret konusu alıyor.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

81 milyon vatandaş asgari ücrete 2023’te yapılacak zammı bekliyor. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun toplantılarını tamamlanmasının ardından 2023 asgari ücret resmi olarak belirlenecek.

Asgari ücrete gelecek zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık’ta düzenledi. Komisyon, ikinci toplantı yarın bir araya gelecek.

Toplantılardan çıkan 2023 asgari ücret rakamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halka duyurulacak.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Hükümetin, 8 bin TL üzerinde bir teklifle Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasına oturacağı iddia edildi.

Geçtiğimiz gün yapılan Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yeni ücrete dair, “Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz” ifadelerine yer vermişti.

Ekonomi Gazetesi yazarlarından Mehmet Kaya'nın iddiasına göre asgari ücret için çok sayıda rakam konuşulurken tarafların masaya oturacağı rakamlar da belli oldu.

Asgari Ücrette Sosyal Baskı Etkili Olacak

Asgari ücretin tespiti için yapılan çalışmalarda sosyal baskının etkileyici olduğu ifade ediliyor. “Sırtımızda yumurta küfesi yok, içimize sinmeyen bir rakama imza atmayız” şeklinde konuşan TÜRK-İŞ’in komisyondaki heyetinin başkanı Pevrul Kavlak, “Üçlü mutabakat sağlanmazsa imza atmayacağız, niye atmadığımızı da çıkacağız, kamuoyuna basına medyaya açıklayacağız” ifadesini kullanmış ve kapıyı 7 bin 785 TL'den açmıştı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan ankete göre beklenti 7 bin 845 TL olurken, hükümet kanadının 8 bin liranın üzerinde bir ilk teklifle masaya oturması bekleniyor.