2023 Asgari Ücret ile İlgili Son Durum! Bakandan Flaş Açıklama

2023 Asgari Ücret ile İlgili Son Durum! Bakandan Flaş Açıklama
2023 yılının yaklaşmasıyla asgari ücret 2023 zammının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar, '2023 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını arıyor.  Asgari ücret 2023 zammının...

2023 yılının yaklaşmasıyla asgari ücret 2023 zammının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar, '2023 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını arıyor.  Asgari ücret 2023 zammının belirlenmesine az bir zaman kala heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

TÜİK'in Ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından asgari ücrete ilişkin de pek çok hesaplamalar yapıldı. Son olarak Sabah gazetesinde, asgari ücrete ilişkin hesaplamaların yapıldığı belirtilmiş ve 2023 asgari ücretin 7 bin 500- 8 bin TL aralığında olmasının beklediği ifade edilmişti.

Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücrete yönelik flaş bir açıklamada bulundu. Öte yandan Bakan Bilgin, sözleşmeli personeller içinde de görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Bilgin, asgari ücret ile alakalı olarak "Asgari ücret benim ya da herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağız, orada bütün bunları konuşacağız." şeklinde konuştu.

Sözleşmeli Personeller Açıklaması

Sözleşmeli personele getirilmesi beklenen kadroyla alakalı olarak kamu kuruluşları ile görüştüklerini dile getiren Bakan Bilgin "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz birkaç konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında 500 bine yakın kişi yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

EYT Açıklaması

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili ise "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilere yönelik talepleri değerlendiriyoruz." diye konuştu.