2023 Asgari Ücret İle İlgili Açıklama O İsimden Geldi! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2023 Asgari Ücret İle İlgili Açıklama O İsimden Geldi! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından asgari ücretle ilgili yeni yeni çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Bu duyurunun üzerine küçük, orta ve büyük işletmelerde asgari ücretle ilgili araştırma yapılmasının...

Bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından asgari ücretle ilgili yeni yeni çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Bu duyurunun üzerine küçük, orta ve büyük işletmelerde asgari ücretle ilgili araştırma yapılmasının üzerine Numan Kurtulmuş dikkat çekici bir açıklama yaptı. 2023 yılına kısa süre kala asgari ücret çalışmaları hızlandı. Ak Partili isimler tarafından asgari ücretle ilgili açıklamalar merak edilmeye başlandı.

Asgari ücretle ilgili son açıklama Numan Kurtulmuş tarafından geldi. Numan Kurtulmuş:

“Türkiye ekonomisi fevkalade yüksek büyüme oranı yakalamıştır. Çok güçlü ihracat kapasitesine sahiptir. İstihdam pandemi öncesinden daha yüksek seviyeye çıkmıştır. İllere gidiyoruz, her ilde ya mevcut organize sanayi bölgesinin genişletilmesi ya da yeni organize sanayi bölgesi yapılması talebi var. Fiyatlar yukarı çıktı, konut fiyatları, mal hizmetlerin aşırı pahalandığını görüyoruz. Hükümet iki tercihte bulundu. Bir tezgahı dağıtmamak, fabrikaların atölyelerin devam etmesi. Ücretler seviyesini yukarıya çekecek, vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmeyecek düzenlemeler yapılması. Geçtiğimiz yıl iki sefer asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu yılsonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak. Vatandaşımızın düşük fiyatta konut alacak olması aslında dolaylı bir destektir. Devletin bazı vergilerden vazgeçmesi. Fiyatların yükünü hafifletmektir bu” dedi.

Rakamların Telaffuz Edilmesi Vatandaşa Haksızlık

Asgari ücretle ilgili açıklama yapamayacağını belirten Numan Kurtulmuş tarafından:

 “Fiyat söylemem. Ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık’ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak” şeklinde devam etti.