2023 Asgari Ücret İçin Flaş Adım! Bakanlık Harekete Geçti

2023 Asgari Ücret İçin Flaş Adım! Bakanlık Harekete Geçti
2023 yılına az bir zaman kala 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. 2022 yılı içinde asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez zam yapılmıştı. Temmuz'daki zam açıklanırken asıl zammın 2023...

2023 yılına az bir zaman kala 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. 2022 yılı içinde asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez zam yapılmıştı. Temmuz'daki zam açıklanırken asıl zammın 2023 asgari ücret için yapılacağı ifade edilmişti.

Küresel ekonomik kriz ve artan enflasyon yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, heyecanla asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor. Milyonlarca çalışan alacağı maaş için asgari ücret 2023 zammını beklerken, pek çok vatandaş da asgari ücretle birlikte gelecek zamlar için meraklı bekleyişini sürdürüyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun toplanmasına sayılı günler kaldı. Aralık ayında yapılacak 4 toplantı sonrası nihai karar verilecek ve 2023 asgari ücret açıklanacak. 2023 asgari ücret için geri sayımın başladığı şu günlerde, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinden yola çıkılarak birçok hesaplama yapılıyor. Öte yandan, asgari ücret 2023 zammına ilişkin çok sayıda açıklama yapılıyor.

Milyonlarca vatandaş, 'Yeni asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret 2023 zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret kaç TL?' gibi soruların yanıtını arıyor.

Çalışma Bakanlığı Araştırma Başlatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz gün asgari ücret tespiti için komisyon toplantısını işaret etmişken bugün yeni bir gelişme yaşandı.

2023 asgari ücrete ilişkin gelen bir son dakika bilgisine göre, Çalışma Bakanlığı, yeni asgari ücreti belirlemek için araştırma başlatıyor. Araştırma küçük, orta ve büyük işletmeleri kapsayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini belirlemek için araştırma başlatıyor.

2023 asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında elde edilen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

Bakanlık, 2022'de de asgari ücreti belirleme çalışmalarında Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği asgari ücret çalışması yapmıştı.