2023 Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama! İslam Memiş Duyurdu

2023 Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama! İslam Memiş Duyurdu
2022'nin bitmesine az bir zaman kala milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrete 2023'te yapılacak zamma dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.2023 yılına az bir zaman kala vatandaşlar, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını...

2022'nin bitmesine az bir zaman kala milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrete 2023'te yapılacak zamma dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

2023 yılına az bir zaman kala vatandaşlar, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını büyük bir merakla bekliyor.7 milyonu aşkın asgari ücretliyi doğrudan, 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret 2023 zammının de belli olmasına kısa bir süre kaldı. 2023 asgari ücrete dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Çok sayıda vatandaş, 2023 asgari ücretin ne kadar olacağına odaklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zammın belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda geçtiğimiz gün  bir araya geldi. Toplantıda işçi, işveren temsilcileriyle komisyon buluştu. Komisyonun ikinci toplantısı da 14 Aralık’ta yapılacak. Komisyonun tespit edeceği 2023 asgari ücret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayı sonunda vatandaşlara duyurulacak.

2023 yılında uygulanacak asgari ücretin zammı için pazarlık süreci devam ediyor. Asgari ücretli çalışanlar tarafından en az yüzde 50 zam istenirken, 2023 asgari ücrete ilişkin de çok sayıda tahmin yapılıyor.

İlk toplantısını 7 Aralık'da yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 14 Aralık’ta gerçekleştirecek. Dört kez bir araya gelecek olan komisyon nihai kararını açıklayarak milyonların yeni yıl maaş zammına karar verecek.

İslam Memiş'ten Asgari Ücret Açıklaması

2023 asgari ücrete zam pazarlığı tüm hızıyla devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından zam oranına dair dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zam tahminlerini açıklayan İslam Memiş, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor." şeklinde konuştu.

Milyonlarca vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. Ünlü isim İslam Memiş katıldığı yayında asgari ücret zammına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş'in Açıklamaları Şu Şekilde:

"Haziran ayında 7250-7500 TL arasında asgari ücret tahminim vardı, ancak haziran ayından bugüne geçen sürede ekonomik gelişmeler ve enflasyon tekrar yeni bir güncellemeyi gündemde getirdi. 

Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda var.

Örneğin asgari ücret yüzde 45'lik zamla 8 bin TL belirlendiğinde brüt ücret 9412 TL oluyor. Bunun işverene maliyeti ise 11059 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla 8250 TL olursa işverene maliyeti 11404 TL olur. 

Buraya dikkat çekmek lazım. İşverene maliyet noktası ve EYT.

İkisi aynı zaman denk geldiği için işverene maliyeti ciddi anlamda soru işaretlerini beraberinde getiriyor."