2022 Sıra Beklemekle Geçti! Vatandaşlar Ucuz Et İçin Saatlerce Bekledi

2022 Sıra Beklemekle Geçti! Vatandaşlar Ucuz Et İçin Saatlerce Bekledi
Kıymanın kilogram fiyatı kasaplarda 150-200 TL'ye çıkınca vatandaşlar da kıymanın kilosunu 89 TL'den satan Et ve Süt Kurumu'nun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.Artan enflasyon ve giderek derinleşen küresel ekonomik kriz her geçen...

Kıymanın kilogram fiyatı kasaplarda 150-200 TL'ye çıkınca vatandaşlar da kıymanın kilosunu 89 TL'den satan Et ve Süt Kurumu'nun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Artan enflasyon ve giderek derinleşen küresel ekonomik kriz her geçen gün etkisini daha da ortaya çıkarıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar temel gıda ürünlerini dahi alamaz duruma geldi. Hele et yemek, çok sayıda vatandaş için hayal olmaya başladı.

Kasapların Yolu Unutuldu

Vatandaşlar, çocukları ya da torunları için kar-çamur, yaz-kış demeden ucuz gıda için kuyruğuna giriyor. Çok sayıda vatandaş ekmek, et gibi temel gıda ürünleri için saatlerce sıra bekliyor. Et fiyatları tavan yapınca birçok insan kasapların yolunu unutur hale geldi.

Et almak isteyenler de çareyi Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıraya girmekte buldu. Çünkü burada kıymanın kilo fiyatı 89 TL. Ancak her et türü için 1 kilo satış sınırı mevcut. Fazlasını almak mümkün değil. Etler de sınırlı sayıda, yani saatlerce sırada beklemesine rağmen et alamayan vatandaşlarda var.

Bu sebeple, sabah 09.00’da açılan şubenin önünde, saat 06.00-.07.00 gibi sıra oluşturmaya başlıyor.