2 Yıl Geri Ödeme Yapılmayacak! 48 Ay Vadeli Kredi Müjdesi Açıklandı

2 Yıl Geri Ödeme Yapılmayacak! 48 Ay Vadeli Kredi Müjdesi Açıklandı
Faizsiz 150 bin TL’lik kredinin vadesine, krediye nasıl başvuru yapılacağına ve kredinin detaylarına dair araştırmalar devam ediyor.

Düğün sezonunun başlaması ile birlikte, son günlerde en çok aranan konular arasında faizsiz evlilik kredisi ilk sıralarda yer alıyor. Evlenecek çiftler söz konusu krediye nasıl başvuru yapacaklarını merak ederken, krediye dair güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklama ile birlikte faizsiz evlilik kredisinin detaylarına dair bilgilendirmede bulundu.

Faizsiz Evlilik Kredisi Kimlere Verilecek?

Aile kurumunu güçlendirmek ve evlilikleri teşvik etmek için evlilik kredisinin verileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki süreçte duyurdu. Evlenecek çiftler için hayata geçecek olan krediye dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir” demişti.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı Mı?

Evlilik kredisinin verileceğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından, krediye hangi tarihler aralığında başvuru yapılacağı merak konusu oldu. Kredi başvurularının ne zaman başlayacağına dair bilgi verilmedi.

Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Evlilik kredisi başvuruları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, kredinin hangi bankalar tarafından verileceği de merak ediliyor. İki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira kredi, Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek. Aile ve Gençlik Bankası’nın ilerleyen süreçte kurulması ve dijital ortamda faaliyet göstermesi bekleniyor.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları

Yeni evlenecek çiftler evlilik kredine dair hız kesmeden araştırmalar yapmaya devam ederken, krediye başvuru yapmak için şartların neler olduğu da araştırılıyor. Evlilik kredisi başvurusu için yaş sınırı olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Evlilik kredisi başvuru şartlarının, kredi başvurularının başladı tarihten itibaren netlik kazanması bekleniyor.