1152 TL Ceza Yiyebilirsiniz! Uygulama Erkene Alındı, Süreç Bugün Başladı

1152 TL Ceza Yiyebilirsiniz! Uygulama Erkene Alındı, Süreç Bugün Başladı
Şehirler arası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara ilişkin 15 Nisan 2023'e kadar yürürlükte olacak uygulama bugün itibari ile başladı.Bolu'da ticari araçlara yönelik uygulanacak zorunlu kış lastiği uygulaması başladı.Bolu'da...

Şehirler arası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara ilişkin 15 Nisan 2023'e kadar yürürlükte olacak uygulama bugün itibari ile başladı.

Bolu'da ticari araçlara yönelik uygulanacak zorunlu kış lastiği uygulaması başladı.

Bolu'da kış mevsiminde düşük hava sıcaklıklarından ötürü zeminde yaşanan buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının engellenmesi için ülke genelinde 1 Aralık 2022 tarihinde başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, Bolu Valiliği tarafından 15 Kasım 2022'ye alınmıştı.

Denetimler Artıyor

Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, devlet yolları ve otoyolların kapsam dışında bırakıldığı uygulama çerçevesinde Bolu genelindeki kara yollarında denetimlerini artırdı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikalara işçi taşıyan servislere denetim gerçekleştiren ekipler, araç lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etti.

Ekipler, henüz kış lastiği takmayan ve kurallara uygun olmayan araç sürücülerini eksiklikleri gidermeleri için uyardı.

Kış Lastiği Cezası Ne Kadar?

Uygulamaya uymayan araç sahiplerine 1152 liralık ceza uygulanıyor.

Kış Lastiği Hangi Araçlarda Zorunlu?

Yolcu ve yük taşımacılığı yapanlar dışındaki kişisel araçlar için uygulama zorunlu değil fakat can ve mal güvenliği için seyahatlerde kış şartları gereği tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Bu uygulama ile kış için önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyetine yol açması önlenmek isteniyor.

Kış lastikleri, sıcaklığın 7 derecenin altında olduğu durumlarda, çamurlu, karlı ve ıslak zeminlerde yaz lastiklerine oranla yüksek güvenlik ve daha iyi yol tutuş imkanı sağlıyor.