1150 TL Yeni Yardım Başvuruları Resmen Başladı! Bulunduğunuz Şehre Göre Ödeme Alacaksınız

1150 TL Yeni Yardım Başvuruları Resmen Başladı! Bulunduğunuz Şehre Göre Ödeme Alacaksınız
Tek şarta aylık 1150 TL ödemeler başladı.

Özellikle de pandemi sonrasında zorlaşan hayat koşulları vatandaşın cebini yorarken, dar gelirli, ihtiyaç sahibi bireyin ise alım gücünü oldukça düşürmüş bulunmaktadır. Senelerdir destek ödemelerini düzenli olarak ödeyen devlet, son zamanlarda hayat koşullarının olumsuzluğunu bir nebze de olsa ortadan kaldırmak için kalem sayısında artışa gitmiştir. Her bireye ayrı ayrı tanımlanan yardım ödemeleri bulunmakta. Her yaş grubuna ya da cinsiyete ya da gelir durumuna göre gruplandırılan destek ödemlerine bir yenisi de kira yardımı olarak biliniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan hanelere ödemeler süregelirken, vatandaş kira yardımı konusunda araştırmaya koyuluyor.

Özellikle de son senelerde kira fiyatlarında yaşanan korkunç artışlar vatandaşı zora sokmuş gibi duruyor. Devletin seçim sonrasında el atacağı konular arasında yer alan kira tarifesi ile alakalı artık fahiş fiyat artışına gidilemeyeceği belirtiliyor. Bağlı bulunduğunuz SYD Vakıflarına giderek başvurunuzu tamamlayabileceksiniz.

tl20.jpg

Kira Yardımı Kaç Para Ödeniyor?

İstanbul, İzmir, Ankara'da yaşayanlara 1.150 Türk Lirası, Antalya, Adana, Bursa, Konya'da yaşayanlara 1.085 Türk Lirası, Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum'da yaşayanlara 995 Türk Lirası, Tokat, Zonguldak, Çanakkale'de yaşayanlara 905 Türk Lirası, Düzce, Şırnak, Yozgat'ta yaşayanlara 810 Türk Lirası, Bolu ve Bingöl'de yaşayanlara 715 Türk Lirası kira desteği ödemesi verileceği bakanlık tarafından açıklanmış bulunmaktadır.

tl23.jpg

Sadece tek şarta devlet tarafından destek amacıyla, dar gelirlinin ev kirasının bir miktarı ödeniyor. Peki kira yardımı başvuru şartları neler? Kira yardımı alabilmek için hangi koşulları sağlamak gerekiyor. Kira desteği kaç para ödeniyor? İşte detaylar...

Türkiye Aile Destek Programı adı altında başlatılan yeni destek programında bulunulan şehre göre ya da hanedeki kişi sayısına göre kira yardımı ödemesi yapılıyor. Sadece tek başvuru yapan ve başvurusu onay alan haneye 12 ay boyunca düzenli olarak kira yardımı ödeniyor. İşte merakla takip edilen başvuru şartları ve detayları...

tl22.jpg

Dar gelirliye sağlanan destek programı kapsamında 1150 TL'ye varan destek sağlanacak. Devletin sağladığı kira yardımı desteğinden faydalanmak için ise tek şart dar gelirli olmak olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen kira yardımı ödemeleri ilden ile değişiklik gösterecek olup, 1150 TL'ye kadar destek sağlanacak.

tl21.jpg

Kira Yardımı için Aranan Şartlar

Kira yardımı alabilmek için bir kaç şart bulunuyor. Kira yardımı alabilmek için bakanlık tarafından belirlenmiş, dar gelirli sınıfında olmanız gerekiyor. Herhangi bir mal varlığı bulunmayan, emekli, dul veya yetim aylığı almayan, sigortası bulunmayan ve düzenli geliri olmayan vatandaş kira yardımından faydalanmaya hak kazanıyor.