11 İldeki Ekonomik Tedbirler Resmi Gazete'de Yayımlandı

11 İldeki Ekonomik Tedbirler Resmi Gazete'de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile avans ödemeleri, sanayi siciline yönelik süreler ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları ve kooperatifler hakkında düzenlemeye gidildi.Devlet Memurları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile avans ödemeleri, sanayi siciline yönelik süreler ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları ve kooperatifler hakkında düzenlemeye gidildi.

Devlet Memurları Kanununun 24. maddesi uyarınca kamu personeline yapılmış olan aylık ve ücret ödemeleri, ilgililerin deprem sebebi ile ölümleri halinde geri alınmayacak.

OHAL ilan edilen 11 kentte, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sanayi siciline yönelik istenen süreler 3 ay süreyle durdu. Bu süreler, durma süresinin bittiği günü takip eden günden itibaren işlemeye başlayacak.

OHAL bölgesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren ve depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan, OHAL süresince esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları tarafından düzenlenecek belgeler için ücret alınmayacak.

Esnaf ve sanatkar odaları, birlikleri, federasyonları ve Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile kooperatif ve üst kuruluşları 6 Şubat'ta OHAL ilan edilen illerde, yönetim kurulunca alınacak kararla ayni ve maddi yardım yapabilecek.