11 İldeki Çiftçilere Destek Müjdesi! Tarım ve Orman Bakanı Duyurdu

11 İldeki Çiftçilere Destek Müjdesi! Tarım ve Orman Bakanı Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal verimi arttırmak ve kırsal kalkınmayı sağlamak için çeşitli projeler duyuruyor. Söz konusu projeler kapsamında çiftçilere destek ödemesi yapılırken, Bakanlığın açıklamaları da...

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal verimi arttırmak ve kırsal kalkınmayı sağlamak için çeşitli projeler duyuruyor. Söz konusu projeler kapsamında çiftçilere destek ödemesi yapılırken, Bakanlığın açıklamaları da takip ediliyor.

Tarımsal Destek Ödemesi 2023

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından önceki günlerde yaptığı açıklamada, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Hatay, Karaman, Kırşehir, Konya, Mardin, Nevşehir, Niğde ve Şanlıurfa’nın bulunduğu su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede yağlık ayçiçek ekiminde yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçilere dekar başına 135 TL destek ödemesi verilecek. Çiftçilere sağlanacak desteğe ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Kirişçi ”Su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede, 2023 yılında yağlık ayçiçeği ekiminde yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize dekar başına 135 TL destek verilecek.” dedi.

Tarımsal üretimi yükseltmek için hayata geçirilen programlar ile çiftçilere düzenli olarak ödeme yapılıyor. Söz konusu tarımsal desteklere ilişkin güncel gelişmelere ulaşmak isteyenler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ve sosyal medya adreslerini ziyaret edebilirler.