Yurt dışından gelenlere test zorunluluğu

Yurt dışından gelenlere test zorunluluğu
Yurt dışından gelenlere PCR testi ibraz etme zorunluluğu uygulaması, yarından itibaren tüm gümrük kapılarında başlıyor. Bu uygulamayla birlikte, alışveriş için komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye gelenlerin sayısında ciddi...

Yurt dışından gelenlere PCR testi ibraz etme zorunluluğu uygulaması, yarından itibaren tüm gümrük kapılarında başlıyor. Bu uygulamayla birlikte, alışveriş için komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye gelenlerin sayısında ciddi oranda azalma yaşanacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Aralık'tan itibaren hava, kara ve deniz yoluyla Türkiye'ye gelen tüm yolculardan son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testi isteneceğini açıklamıştı. Uygulama mart ayına kadar devam edecek. Ülkeye girişte sınır kapısında test sonucunu ibraz etmeyenler, ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacak. Konaklayacak yeri olmayanlar ise Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen yerlerde karantinaya alınacak.

Bu uygulamayla birlikte, alışveriş için komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye gelenlerin sayısında ciddi oranda azalma yaşanacağı öngörülüyor.