Vali Kırbıyık'tan Hıdırrellez Mesajı

Vali Kırbıyık'tan Hıdırrellez Mesajı
Vali Kırbıyık, mesajında şenliklerin kültürel ve toplumsal hayat için özel bir anlam taşıdığını, birliği, beraberliği ve kardeşliği simgelediğini kaydetti.Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nin...

Vali Kırbıyık, mesajında şenliklerin kültürel ve toplumsal hayat için özel bir anlam taşıdığını, birliği, beraberliği ve kardeşliği simgelediğini kaydetti.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nin kentte, ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerle beraber bir şenlik havasında, bir bayram havasında, büyük bir coşkuyla kutlanacağını kaydeden Kırbıyık, şu ifadelere yer verildi:

"Yine 5 Mayıs’ta ilimize gelen kıymetli misafirlerimiz ile Sarayiçi'nde bu coşkuya ortak olacağız. Kakava ateşimiz; bereket için, bolluk için, sağlık için, barış için, mutluluk ve huzur için yanacak, dilekler dilenecek. Niyetlerin yazıldığı kağıtlar nehre bırakılacak ve Edirne’miz birbirinden güzel çiçeklerle donatılacak.

Hep birlikte, coşkuyla, sevinçle, gönül gönüle Kakava ve Hıdırellez'i kutlayacak ve binlerce yıllık geçmişe dayanan bu değerli kültürel mirasımızı yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadim tarihinden gelen değerlerine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, atalarımızdan aldığı kültürel mirası daima özenle yaşatarak gelecek nesillere aktaran siz değerli hemşerilerimin Hıdırellez ve Kakava'yı kutlar, tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim."