Vali Kırbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mesajı

Vali Kırbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mesajı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, mesajında Atatürk'ün Edirne'yi ziyaret edişinin yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutladıklarını ifade etti.Kırbıyık, Atatürk'ün kentte kaldığı sürece cami, okul ve köy...

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, mesajında Atatürk'ün Edirne'yi ziyaret edişinin yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutladıklarını ifade etti.

Kırbıyık, Atatürk'ün kentte kaldığı sürece cami, okul ve köy ziyaretleri yapıp halkla bir araya geldiğini, fırtınadan zarar gören Selimiye ve Üç Şerefeli camilerinin onarımı için ödenek gönderilmesini sağladığını kaydetti.

Vali Kırbıyık'ın Açıklaması Şu Şekilde:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin yüksek vasıflarına daima güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin bu büyük milletin eseri olduğunu her zaman ifade etmiştir. Aziz milletimizin, Cumhuriyetimizi sonsuza dek payidar kılacağına, bu milletin evlatlarının, gençlerimizin bilimin ışığında alnı ak, başı dik geleceğe gururla yürüyeceğine inancını, hiçbir zaman yitirmemiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştığımız bugünlerde bir kez daha gururla söylüyoruz ki, bu necip millet, bu vatan için, bu bayrak için çok çalışacaktır. Şanlı tarihinden devraldığı kutlu mirasını, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve değerlerini, korumak ve yüceltmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Cumhurbaşkanı olarak serhat şehri Edirne'mize gelişinin yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."