Vakıflara ait taşınmazlara zam yok

Vakıflara ait taşınmazlara zam yok
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, vakıflara ait taşınmazlara 2021 yılı için zam yapılmayacağının müjdesini verdi. Daha önce Alipaşa, Bedesten ve Arasta Çarşı esnafının taleplerini not alan İba, vakıf kiracılarına...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, vakıflara ait taşınmazlara 2021 yılı için zam yapılmayacağının müjdesini verdi. Daha önce Alipaşa, Bedesten ve Arasta Çarşı esnafının taleplerini not alan İba, vakıf kiracılarına müjdeli haberi verdi.

Başkan İba, Ankara ziyaretinde Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüşerek, esnafın zor durumda olduğunu ve vakıflara ait dükkanlara 2021 yılı için zam yapılmaması talebini iletti. İlk etapta 2021 yılının ilk 6 ayı için zam yapılmama karar alındı. Buna karşılık İba, il başkanları video konferans toplantısında konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı.

Yeni çıkan kararla birlikte mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazları kiralayan esnafa, 2021 yılı boyunca zam yapılmayacağını dile getiren Başkan İba, “Esnafımızın ortak çağrısı 2021 yılı için kira artışı yapılmaması yönündeydi. Koronavirüs salgı döneminde alınan tedbirler kapsamında esnafımıza destek olmak için vakıf kiracılarımızın sesine kulak verdik. Vakıf kiracılarımıza 2021 yılı için kira artışı yapılmaması kararı bizleri çok mutlu etti. Çarşılarımız Edirne için büyük bir öneme sahip. Bu yüzden vakıf kiracılarımız için elimizden geleni yaptık. Edirne’miz için birlik ve beraberlikle uyum içerisinde çalışıyoruz ve sonuç alıyoruz. Her zaman esnafımızın yanındayız.” dedi.