Ücretsiz taşımalar sona erecek

Ücretsiz taşımalar sona erecek
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, pandemi sürecinin de etkisiyle sektörün iflasın eşiğine dayandığını belirterek, ocak ayı itibarıyla gaziler, şehit aileleri ve güvenlik güçleri haricinde ücretsiz taşımaya son vereceklerini...

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, pandemi sürecinin de etkisiyle sektörün iflasın eşiğine dayandığını belirterek, ocak ayı itibarıyla gaziler, şehit aileleri ve güvenlik güçleri haricinde ücretsiz taşımaya son vereceklerini açıkladı.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik'in denetim kurulunda görev yaptığı Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, belediyelerin zarar etmeleri sebebiyle toplu taşımayı özel sektöre devrettiklerini, toplu taşımanın mutlaka kanuni bir altyapıya kavuşturulması gerektiğini bildirdi. Ücretsiz taşıma konusunda önerilerinin dikkate alınması isteyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, ocak ayı itibarıyla gazi ve şehit aileleri ile güvenlik güçleri haricinde ücretsiz taşımaya son vereceklerini açıkladı. ETUS Başkanı Hakan Giyik de aynı açıklamaları sosyal medya hesabından paylaşarak, Edirne'de kent içi ulaşımı sağlayan ETUS'ta da aynı kararların uygulanacağının sinyalini verdi.

İşletme maliyetlerinin arttığını ama belediyelerin toplu taşıma tarifelerine zam yapmadığını belirten açıklamada, "Ücretsiz ve indirimli taşıma konusunda sürekli yeni yükler bindirilmesi hiç adil değildir. Devlet demiryolları ve denizyollarında aynı yolcular %50 indirimli ücret öderken, özel araç sahiplerine ait araçlara ücretsiz bindirilme dayatması kabul edilemez durumdur. Ücretsiz taşıma konusunda önerilerimiz dikkate alınmalıdır. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve güvenlik güçlerimiz hariç, ocak ayından itibaren gelir desteğini talep etmeyerek ve cezai müeyyideleri kabul ederek ücretsiz taşımaya Türkiye genelinde mecburen son verilecektir. Çünkü işleticilerimizin ticari hayatlarına devam edebilmeleri için başka seçenek kalmamıştır." dendi.