Türkiye ve Yunanistan Köprü Ayaklarında Ortak Temizlik Yapacak

Türkiye ve Yunanistan Köprü Ayaklarında Ortak Temizlik Yapacak
İpsala ve Yunanistan Kipi gümrük kapıları arasındaki, iki ülkeye karşılıklı geçişi sağlayan köprünün ayaklarında biriken kütük ve ağaç dallarının ortak çalışmayla temizlenmesi için 9 Ocak 2023 tarihinde protokol imzalanacak....

İpsala ve Yunanistan Kipi gümrük kapıları arasındaki, iki ülkeye karşılıklı geçişi sağlayan köprünün ayaklarında biriken kütük ve ağaç dallarının ortak çalışmayla temizlenmesi için 9 Ocak 2023 tarihinde protokol imzalanacak. Ekipler, 10 Ocak'ta da ortak temizlik yapacak.

İpsala Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Kaymakam Ömer Sevgili'nin başkanlığındaki heyetin, Dedeağaç Bölge Vali Yardımcısı Dimitrios Petrovist ve beraberindeki heyetle sınır hattında buluştuğu belirtildi.

Köprüde inceleme yapan Türk ve Yunan heyetleri, köprü ayaklarında 8 sene önce gerçekleştirilen temizlik çalışmasının tekrarlanması konusunda görüş birliğine vardı.

Kaymakam Sevgili, iki ülkeyi birbirine bağlayan köprünün üzerinden her sene yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiğini ifade ederek, temizlik çalışmasının Devlet Su İşleri ekipleri ve Yunanistan'dan bir teknik ekiplerce yapılacağını ifade etti.