TÜ'den Büyük TÜBİTAK Başarısı

TÜ'den Büyük TÜBİTAK Başarısı
Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan 15 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret...

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan 15 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Tabakoğlu, ziyarette, öğrencileri ve danışmanlarını elde ettikleri başarı için tebrik etti.

Öğrencilerle teknoloji ve inovasyon tabanlı projeleri üzerine konuşan Rektör Tabakoğlu, "Gerçekten mutlu bir gün yaşıyoruz. Üniversiteler, liselerin devamı değildir. Üniversiteler bilgiyi öne çıkaran, sorgulayan, yeni bilgiler üreten, bilimsel literatüre katkı veren yerlerdir. Siz kıymetli öğrencilerimiz de buna uygun çalışmalara imza attınız. Bunu öğrencilik aşamasında, genç yaşınızda başarmanız büyük anlam ifade ediyor." dedi.

Tabakoğlu'nun Açıklamaları Şu Şekilde:

"Bir çiçek yetiştirmek için verimli bir toprak, su, güneş ve uygun iklim şartlarının olması lazım. Sağlık Bilimleri Fakültemizde tüm bunlar var ki sizler birer çiçek olarak açmışsınız. Bu güzel eğitim ortamının sağlanmasından ötürü Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ'a ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerimin gözlerindeki bu heyecan beni mutlu etti. Bilimin sınırlarına gelmiş, o sınırları geliştirmek için çalışmalar yapıyorsunuz. Gök kubbe altında söylenecek daha çok söz var. Bundan sonra yeni sözler size ait. Ahmet Yasası, Ayşe Kuralı, yeni buluşlar ve Nobeller… Neden olmasın? Sizler küçük fidanlar büyüyerek çınarlar olacak, ormanlar oluşturacaksınız."

Rektör Tabakoğlu, proje üretme kültürünü yaygınlaştırmak ve daha büyük başarılara imza atmak için öğrencilere destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.