TÜ'de Sanatçı Kadın Akademisyenler 4. Ulusal Karma Sergisi Açıldı

TÜ'de Sanatçı Kadın Akademisyenler 4. Ulusal Karma Sergisi Açıldı
Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, sanal sergide 40 üniversiteden 103 sanatçı kadın akademisyenin eserlerinin bulunduğu ifade edildi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, güzel sanatlar alanında çalışma yürüten...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, sanal sergide 40 üniversiteden 103 sanatçı kadın akademisyenin eserlerinin bulunduğu ifade edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, güzel sanatlar alanında çalışma yürüten kadın akademisyenlerin eserlerini sanatseverler ile bir araya getirmeyi planlayan ve bu sene 4’üncüsü düzenlenen sergide, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerde görevli sanatçı kadın akademisyenler buluştu.

Açıklamada görüşleri belirtilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, sergide resimden fotoğrafa, seramikten özgün baskıya kadar çok sayıda alanda eserin bulunduğu ifade edildi.

Farklı üniversitelerden ve farklı sanat dallarından pek çok kadın akademisyeni aynı platformda buluşturarak örnek bir birliktelik ve dayanışma ile sergiyi düzenlediklerini ifade eden Tüzün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Sergiye fakültenin dijital platformlarından ulaşılabildiğinin altını çizdi.