TÜ'de Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı Anıldı

TÜ'de Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı Anıldı
Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Çanakkale Zaferi'nin büyük bir destan olduğunu ifade ederek milli günlerin her daim hatırlanması gerektiğini kaydetti.TÜ...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Çanakkale Zaferi'nin büyük bir destan olduğunu ifade ederek milli günlerin her daim hatırlanması gerektiğini kaydetti.

TÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Atalay da Türkiye'nin pek çok şehrinden lise talebelerinin öğretmenleriyle bir daha dönmemek üzere cepheye koştuğunu ifade etti.

Çanakkale'de ödenen bedelin değerine paha biçilemeyeceğini belirten Atalay, şu ifadelere yer verdi:

"Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun sağlam taşlarının döşenmesini 1911 Trablusgarp Savaşı'nda millet teşkilatlandırıldığında emperyalizmin nasıl dize getirildiğini bizzat görerek Mustafa Kemal Atatürk yaşamıştı. Çanakkale Zaferi ile edindiği tecrübe ve Türk milletine olan itimadı tamamen arttı ve nihayet bu durum Milli Mücadele döneminde zirveye ulaştı ve ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyet'e ulaşıldı."