TÜ'de Bölüm Birincilerine Fidan Armağan Edildi

TÜ'de Bölüm Birincilerine Fidan Armağan Edildi
TÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olan bölüm birincilerine çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla fidan hediye edildi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olan bölüm birincilerine çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla fidan hediye edildi.

Yüksekokuldan mezun olan 980 öğrenci için Balkan Kongre Merkezi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende söz alan TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, öğrencilerin başarılı birer sağlık neferi olarak yetişmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Yüzlerce Sağlıkçı Mezun Ediliyor

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun da 16 farklı branşta eğitim veren okulun her sene yüzlerce sağlıkçıyı mezun ettiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şevki Kiremitçioğlu da çevre farkındalığı oluşturmak için bölüm birincisi öğrencilere fidan hediye edildiğini aktardı.

Doğayı ve çevreyi korumanın önemine vurgu yapan Kiremitçioğlu, "Dünyadaki küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturabilmek için bugünün anısına bölüm birincisi öğrencilerimize anlamlı bir hediye vermek istedik. Öğrencilerimize 'dikili bir fidanı var' diyebilmeleri için birer fidan hediye ediyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra bölüm birincisi öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleriyle beraber fidanları verildi.

Diğer öğrencilere de mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Öğrenciler, programın sonunda kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.