Trakya'da Fahiş Fiyat Denetimi Başladı

Trakya'da Fahiş Fiyat Denetimi Başladı
Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyata karşı harekete geçti. Marketlerde sebze, meyve, temel gıda ve temizlik ürünlerinin kontrollerini yapan ekipler, denetimde...

Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyata karşı harekete geçti. Marketlerde sebze, meyve, temel gıda ve temizlik ürünlerinin kontrollerini yapan ekipler, denetimde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını aktardılar.

Fiyat, Gramaj, SKT ve Ürünlerin Uygunlukları İncelendi

Gıda ürünleri başta olmak üzere ekipler, zincir marketlerde ürünlerin raf ve kasa fiyatlarını incelediler. Ayrıca ürünlerin son kullanma tarihleri ve gramajları gibi detaylar da yine uygunluk kurallarına göre incelendi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, yapılan fahiş fiyat denetimlerinde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyledi. 

Denetimler Devam Edecek

Denetimlerin devam edeceğinin altını çizen Ünsal, tüm zincir marketlerin fahiş fiyatlara karşı kontrol edileceğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

 Denetimlerimizde etikette ve kasada olan fiyatları ve ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediğini kontrol ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir sıkıntı yaşamadık. Denetimlerimiz devam edecek. Tüm zincir marketler denetlenecek.

Kırklareli'nde de Denetim Yapılıyor 

Öte yandan Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri de Kırklareli ve Edirne'de denetime başladı. Temel gıda ürünleri başta olmak üzere raf ve kasa karşılaştırması, gramaj, son kullanma tarihi gibi veriler de yine incelendi.