Trakya Üniversitesi'nde Yaz Okulu Başladı

Trakya Üniversitesi'nde Yaz Okulu Başladı
Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde yapılan "Betonart" yaz okulu başladı.

Türkçimento, Limak Çimento, Çimentaş Çimento ve CHRYSO Türkiye ortaklığında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yaz okulu Mimarlık Fakültesinde düzenlenen etkinlikle başladı.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen yaz okulunda ülkenin farklı kentlerinden gelen öğrenciler, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı bulacak.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmet Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programa ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını aktardı.

Osmanoğlu, öğrencilere başarılı bir yaz okulu dönemi diledi.

Yaz okulunun akademik danışmanlığını yapan Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Didem Baş da programa yaklaşık 18 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Mimarlığın sadece tasarımda kalmaması gerektiğini söyleyen Baş, "Programın öğrencilere çok önemli katkısı var. Fiziği sanayiyle birleştiren önemli kuruluşlarla birlikte burada uygulama yapacaklar. Öğrenciler mezun olmadan piyasayı öğrenecekler. Çok önemli çok iyi mimarlarla atölye çalışmaları yapıp uygulamalı olarak ders alacaklar. Öğrenciler mezun olduktan sonra bu yaz okulunu öz geçmişlerine koyabilecekler." şeklinde konuştu.

Yaz okulunun küratörlüğünü yapan Sacit Arda Karaatlı ise bu sene temanın yaşanan depremlere yönelik hazırlandığını ifade etti.

Programda atölye çalışmalarından sonra tasarlanan ürünlerle sahada çalışmalar yapacaklarını belirten Karaatlı, "Her sene betonun ne kadar ileri gidebileceğini sorgulayan bu etkinlikte biraz özüne döneceğiz. Beton neydi, ne yapılıyordu ve günümüzde nereye geldi diye bir tema belirledik." dedi.