Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan'a Gitti

Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan'a Gitti
Trakya Üniversitesi Proje Heyeti tarafından Bulgaristan'a teknik gezi yapıldı. Bulgaristan'dan Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi iş birliği içerisinde uygulanmaya başlanan "Mavi Büyüme İçin Sınır Ötesi...

Trakya Üniversitesi Proje Heyeti tarafından Bulgaristan'a teknik gezi yapıldı. Bulgaristan'dan Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi iş birliği içerisinde uygulanmaya başlanan "Mavi Büyüme İçin Sınır Ötesi İş Birliği: Mavi Büyüme Laboratuvarları" Avrupa Birliği projesi kapsamında, Trakya Üniversitesi proje heyeti Bulgaristan'a teknik gezi gerçekleştirdi.

Proje, Türkiye ile Bulgaristan Arasında Köprü Görevinde

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ve Bulgaristan'ın su kaynaklarının analizlerini yaparak çevresel koruma ve sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında Burgaz kentine giden heyet, kurulan laboratuvarlar ile Vaya Gölü ve ekoparkına gitti. Yapılan araştırmalar ve analizlerde bulunan heyet, proje partnerlerinden de bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Svetlana Zheleva, heyeti üniversitelerinde görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, verimli bir program olması dileğinde bulundu.  Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ise projenin de titizlik içerisinde yürütüldüğünü belirtti.

Prof. Dr. Türkyılmaz projenin Türkiye ve Bulgaristan arasında bir köprü vazifesini gördüğünü belirtti.