"Tarım Kredi Kooperatif Marketleri fiyat artışını durdurmaz"

"Tarım Kredi Kooperatif Marketleri fiyat artışını durdurmaz"
Tarım Kredi Kooperatif Marketleri konusunda konuşan Saadet Partisi Edirne Ekonomik İşler Başkanı Selim Tekin, "Kısa vadeli çözümlerle ancak kısa dönemli problemler çözülebilir. Fahiş fiyat artışları gibi temel bir problemin...

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri konusunda konuşan Saadet Partisi Edirne Ekonomik İşler Başkanı Selim Tekin, "Kısa vadeli çözümlerle ancak kısa dönemli problemler çözülebilir. Fahiş fiyat artışları gibi temel bir problemin çözülmesine katkı sağlamaz." dedi.

Saadet Partisi Edirne Ekonomik İşler Başkanı Selim Tekin, bir ülkenin reel ekonomisinin üretici, dağıtıcı, satıcı ve tüketiciden oluşan sağlam temeller üzerinde durduğunu söyledi. Bu dengelerin korunup kollanması ve halkın tüm kesimlerini memnun edici adımlar atılması gerektiğini belirten Tekin, son günlerde açılacağı söylenen Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin geçici bir fayda sağlamaktan öteye geçemeyeceğini ifade etti.

Kısa vadeli çözümlerle ancak kısa vadeli problemlerin çözülebileceğinin altını çizen Tekin, "Özellikle yeni açıklanan enflasyon rakamlarında üretici fiyat artışlarının tüketici fiyat artış oranına göre çok daha yüksek olduğu devletin resmi kurumlarınca belirtilmiştir. Bu da demek oluyor ki, üretici fiyatları daha da artacaktır." dedi.

"PİYASAYI ZİNCİR MARKETLER BELİRLİYOR"

Devletin asli görevinin üretici ve dağıtıcı maliyetlerinin indirilmesi olduğunu belirten Tekin, "Üretici malını pazara en ucuz şekilde ulaştırabilmeli ve satıcı bu ürünleri gerekli şekilde bulundurarak tüketicilere sunmalıdır. Bununla beraber, piyasayı halihazırda 30 bin şubesi olan zincir marketler belirlemekte ve yerel esnaf ile yerel üreticinin pazara girmesi sürekli olarak zorlaşmaktadır. Yerel esnafın bu rekabette hayatta kalabilmesi imkansız görünmektedir. Rekabet Kurumu da gerekli çalışmaları yaparak haksız rekabetin önündeki bütün engelleri en kısa sürede kaldırmalıdır. Böylece üretici, yatırımcı ve tüketicinin hakları korunabilecektir. Fahiş fiyatların ortaya çıkmasına neden olan gerekçeler ortadan kaldırılıp ekonominin yine doğru zemine taşınması gerekmektedir." şeklinde konuştu.