Şoförler Odası Başkanı yeniden Ali Şahin oldu

Şoförler Odası Başkanı yeniden Ali Şahin oldu
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Üç listenin yönetim için yarıştığı seçimde, kırmızı listeyle seçime giren Ali Şahin yeniden başkan seçildi.Edirne Şoförler ve Otomobilciler...

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Üç listenin yönetim için yarıştığı seçimde, kırmızı listeyle seçime giren Ali Şahin yeniden başkan seçildi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın 31'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Oda Başkanı Ali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, oda olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından yönetim, denetim ve faaliyet raporları oy birliğiyle kabul edildi. Başkanlığa aday olan Ali Şahin, Erdal Çağlayan ve Hakan Giyik'in konuşma sırası kura yoluyla belirlendi.

Mavi listeyle seçime giren aday ETUS Başkanı Hakan Giyik, "Ekonomik sıkıntılarımızı bağıra bağıra söylerken bir kez olsun oda başkanından telefon almadık. 2023 yılında yerel seçimler olacaktır, Edirne'nin bütün ya da büyükşehir olma ihtimali yüzde 90 gibi gözüküyor. Bu durumda bütün saldırılar ETUS'a olacağı için bunları savunacak bir liderin oda başkanlığında olması gerekiyor. O yüzden ben iki aday arkadaşıma güvenmiyorum." diye konuştu.

Beyaz listeyle seçime giren aday Erdal Çağlayan, "Bizim taksici camia eskiden 10 kişi bir araya gelemezken, biz camiayı bir araya topladık. Eskiden Şoförler Odası yönetimi bizim camiayı ciddiye almazken şu an hiç kimsenin vazgeçemediği camia olduk. Daha önce seçimlere girdim ve kaybettim, sıkıntı yok. Bizim önceliğimiz hiçbir zaman kazanmak değildi. Seçim sürecinde hiçbir arkadaşıma yalan atmadık, tehdit etmedim." dedi.

Kırmızı listeyle seçime giren mevcut başkan Adli Şahin ise, "Benimle ilgili olumsuz şeyler söylediler, söylemekte de haklılar. Zaten genel kurul yapmamızın sebepleri bunlar. Biz 2018 yılında seçildik. Erdal Çağlayan ile yarışmıştık, 14 oy fakla kazandım seçimi. 14 oyla kaybeden arkadaşım benim elimi sıkıp başarılar diledi, böyle yapmayanlar çok var. Erdal Çağlayan'a teşekkür ediyorum. Oda başkanı olmamda en büyük pay sahibi Hakan Giyik'tir, teşekkür ediyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın bundan sonra başkanımızdır. İki aday da tecrübeli. Hepimiz dört dörtlük değiliz. Edirne küçük yer, herkes herkesi biliyor. Üç adayız, üçümüzün de geçmişte çok şeyler paylaştığımız durumlar oldu. İki adaya da başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmalardan sonra seçim yapıldı. Odanın 1092 üyesinden 858'i seçimde oy kullandı. Kırmızı listeyle sçeime giren Ali Şahin, 324 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi. Öte yandan mavi listeyle seçime giren Hakan Giyik 267, beyaz liste giren Erdal Çağlayan ise 262 oy aldı.

Yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Ali Şahin (başkan), Turgay Kaplan, Seyfi Güdücü, Remzi Meriç, Egemen Fidancı, Alican Özcan, Mecit Ziya, Mustafa Kulaksız, Özden Serbes.

Denetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Turgay Sayan, Mehmet Topaloğlu ve Hakan Köroğlu.