Rektör Tabakoğlu Önemli Ziyaretçileri Ağırladı

Rektör Tabakoğlu Önemli Ziyaretçileri Ağırladı
Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ve Bulgaristan'dan gelen heyeti ağırladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki ülkeyi birbirine bağlayan Müslüman ve Türk nüfusun yanı sıra tarihi ve kültürel çok sayıda ortak noktanın olduğunu dile getirdi.

Bulgaristan'dan eğitim için gelecek gençlere ve şifa arayan hastalara yardımcı olmayı sürdüreceklerini kaydeden Tabakoğlu, "Sınır Ötesi AB projeleri ve Trakya Üniversitesi Teknopark aracılığıyla elde ettiğimiz deneyimleri de sizlerle paylaşmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Üniversitenin sunduğu imkanları anlatan Tabakoğlu, Bulgaristan ile ilişkileri güçlendirmek için tüm iş birliği fırsatlarını değerlendirmek istediklerini aktardı.

TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de uluslararası öğrenci alım süreçleri ve Bulgaristan'dan gelen uluslararası öğrenciler için ayrılan kontenjanlar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette, Bulgaristan Madan Belediye Başkanı Fahri Ademov, Paşmaklı Belediye Başkanı Nikolay Melemov, Palas Belediye Başkan Yardımcısı Nedko Kulevski ile Paşmaklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rabia Köseva yer aldı.