Pazarkule'de çalışmalar başladı

Pazarkule'de çalışmalar başladı
Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı modernize edilecek ve kapasitesi artırılacak. Pazarkule Sınır Kapısı yeniden yapım projesi yer teslim ve temel atma töreni gerçekleştirildi.Edirne'deki Avrupa'ya açılan dört sınır...

Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı modernize edilecek ve kapasitesi artırılacak. Pazarkule Sınır Kapısı yeniden yapım projesi yer teslim ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

Edirne'deki Avrupa'ya açılan dört sınır kapısından üçündeki modernizasyon çalışmalarında son aşamaya gelinmişken, Pazarkule Sınır Kapısı'nda da çalışmalar başladı. Türkiye ile Yunanistan arasında daha önceden tek peronla hizmet veren Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki peron sayısı 3'e çıkarılacak. Çalışmalarla birlikte Pazarkule'nin kapasitesi artırılacak ve modernize edilecek.

İl Özel İdaresi ile Milli Emlak'a ait arazilerin Ticaret Bakanlığına devredilmesinin ardından Pazarkule Sınır Kapısı'nda yer teslim ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, buradaki çalışmaların temmuz ayı sonunda tamamlanmasıyla birlikte sınır kapısının tekrar hizmete gireceğini söyledi.

Pazarkule'deki modernizasyon çalışmalarıyla ilgili veren Vali Canalp, çalışmalar neticesinde peron sayısının 3'e çıkarılacağını, 3 giriş 3 çıkış olmak üzere toplamda 6 peronluk bir kapasiteye ulaşılacağını söyledi. Vali Canalp, "İl Özel İdaremiz kendisine ait 3 parseli ve Milli Emlak kendisine ait 1 parseli Ticaret Bakanlığına tahsis ederek bu çalışmanın yapılmasına imkan sağlamış oldu. Projenin müteahhidi temmuz sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını ifade etti." diye konuştu.

Sınır kapısının modernize edilmesiyle birlikte, yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yaz aylarında Türkiye'ye gelen gurbetçilerin kuyruk çilesi de azalması hedefleniyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Edirne'ye ziyarete gelen Bulgaristan vatandaşları için ve Pazarkule Sınır Kapısı'nın Yunanistan vatandaşları için çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Canalp ve beraberinde yer teslimi ve temel atma törenine katılanlar, Pazarkule Sınır Kapısı'nın mevcut halini simgeleyen tabela önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi.