Pazarkule Sınır Kapısının Yeni Hali Beğenildi

Pazarkule Sınır Kapısının Yeni Hali Beğenildi
Edirne'nin merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi'ndeki sınır kapısında iki sene önce aralıkt başlatılan modernizasyon çalışmaları bu yıl mayısta tamamlandı.Modernizasyonun ardından sınır kapısında iki olan (bir giriş, bir...

Edirne'nin merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi'ndeki sınır kapısında iki sene önce aralıkt başlatılan modernizasyon çalışmaları bu yıl mayısta tamamlandı.

Modernizasyonun ardından sınır kapısında iki olan (bir giriş, bir çıkış) peron sayısı, 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6'ya yükseltildi. Gümrük sahasının 4 bin metrekarelik kullanım alanı, 22 bin metrekareye kadar genişletildi.

Yenileme çalışmalarının ardından modern görünüme kavuşan Pazarkule'de arama hangarı, sosyal donatılar, personel binalarının yanı sıra yolcu binasında idari üniteler, zemin katta alışveriş mağazaları yer aldı. Sınır kapısında bunun yanında x-ray ofisi, mobil x-ray ve köpek eğitim merkezi, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün bulunduğu bina da yapıldı.

Pazarkule'yi kullanan kişiler, modernizasyondan sonra geçişlerin hızlı ve rahat olması dolayısıyla memnuniyetlerini belirtti.

Geçişler Eskiye Göre Daha Hızlı

Yunanistan vatandaşı Giannis Papadopulos, sınır kapısından geçişlerin eskiye göre daha hızlandığını dile getirdi.

Pazarkule'nin yenilenmesini beğendiğini ancak Yunanistan'daki sınır kapısının da aynı oranda yenilenmesinin artık zorunlu hale geldiğini söyleyen Papadopulos, "Sınır kapısının yenilenmesi tabii ki güzel bir şey, herkes için geçişler daha kolay olacak. Tabii Pazarkule'nin bu yeniliğine Yunanistan tarafının da cevap vermesi gerekir, Kastanies Sınır Kapısı da yenilenirse geçişler daha da hızlı ve rahat olur." şeklinde konuştu.

Bratika Paraskevi de Pazarkule'den daha hızlı ve beklemeden geçtiklerini dile getirdi.

Haftada bir kente alışveriş için geldiğini ifade eden Paraskevi, Kastanies'in de Pazarkule gibi yenilenmesi gerektiğini aktardı.

Panagiotopulos Dimitris ise Pazarkule'den kısa sürede, beklemeden geçtiklerini belirtti.

Dimitris, kendi ülkesinin sınır kapısının da en kısa sürede yenilenmesi gerektiğini belirtti.