Pazarın Maskotu Limon Her Gün Balık Yemeye Geliyor!

Pazarın Maskotu Limon Her Gün Balık Yemeye Geliyor!
Edirne'deki Balık Pazarı Caddesi'nde sahibinin evde baktığı Limon, günlük balık hakkını almak için balık tezgahlarına geliyor.Balıkçıların hamsiyle beslediği Limon, pazara gelen müşterilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor....

Edirne'deki Balık Pazarı Caddesi'nde sahibinin evde baktığı Limon, günlük balık hakkını almak için balık tezgahlarına geliyor.

Balıkçıların hamsiyle beslediği Limon, pazara gelen müşterilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Verilen hamsilerle karnını doyuran kedi, tekrar evin yolunu tutuyor.

Kedinin sahibi balıkçı Caner Doğan ise Limon'un pazara bir maskot olduğunu ve alışverişe gelen vatandaşların Limon'u sevdiğini belirterek şunları kaydetti:

Limon acıktığı zaman bizim yanımıza geliyor, balığını yer yemez gider. Hayvanları seviyoruz, çarşıya gelen sahipsiz hayvanları doyurmadan göndermiyoruz. Limon da bizim yanımızda aç kalmıyor. En çok sevdiği balık hamsi, hamsiden başka hiçbir balığı yemez limon.

Bir diğer balıkçı Ömer Sevmez de Limon'un sahibi olmasına rağmen mahallenin kedisi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

 Limon biraz hırçın olduğu için evde durmuyor. Bir bizim tezgaha ve bir aşağıdaki tezgaha gidiyor. Günde iki kez bir sabah bir de akşam geliyor.