'Ön ödemeli su' sistemi görüşülecek

'Ön ödemeli su' sistemi görüşülecek
Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısında, ön ödemeli su sayaç sistemine geçilmesiyle ilgili usul ve esaslar ile sisteme geçiş tarihi görüşülecek.Edirne Belediye Meclisi, 2016 yılının Aralık ayında, ön ödemeli...

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısında, ön ödemeli su sayaç sistemine geçilmesiyle ilgili usul ve esaslar ile sisteme geçiş tarihi görüşülecek.

Edirne Belediye Meclisi, 2016 yılının Aralık ayında, ön ödemeli su sayaç sistemine geçilmesi ile ilgili usul ve esasların belirlenmesi, uygulamaya geçilebilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması kararı almıştı. 04 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısının gündem maddeleri arasında, ön ödemeli su sayaç sistemi de yer alıyor. Ön ödemeli su sayaç sistemine geçilmesiyle ilgili usul ve esaslar ile geçiş tarihi belirlenecek. Toplantıda görüşülecek gündem maddesi şu şekilde: "Edirne Belediyesi Meclisimizin 07.11.2016 tarih ve 2016/220 sayılı kararı ile 'Belediyemizin ön ödemeli su sayaç sistemine geçmesi ile ilgili usul ve esasların belirlenmesi, uygulamaya geçilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması' kararı alınmıştır. Bu bağlamda uygulamaya geçilmesi için tespit edilecek tarihten itibaren su, atık su ve artezyen inşaat abonelerinin ön ödemeli su sayacı kullanmalarına; belirlenecek tarihten itibaren ise bütün inşaat abonelerinin her türlü su sayaçlarının, 'su sayaç kutusu' içine alınmalarına, her iki uygulamanın başlama tarihlerinin ve usul, esaslarının Belediye Encümeni tarafından belirlenmesi ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve 642205 sayılı yazısı."

Geçtiğimiz yıl Edirne Belediyesi, iki ay boyunca su faturasını ödemeyen abonelerin sularını kesmeye başlamıştı. Ekim ayı itibarıyla belediyenin 58 milyon lira su alacağı bulunuyor.