Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da fırtına etkili olması bekleniyor.Meteoroloji...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da fırtına etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Marmara bölgesi geneli için pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve tam fırtına beklendiği uyarısı yapıldı. Açıklamada, 29 Kasım Pazartesi günü saat 06.00 itibarıyla rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden (lodos) kuvvetli ve tam fırtına şeklinde, 70-110 km hızla eseceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, fırtına sebebiyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ayrıca Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, pazartesi sabah saatlerinden sonra Marmara'nın batısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Marmara bölge genelinde etkili olması bekleniyor.