Meşhur Tava Ciğerinde Esnafa Ceza Gelebilir

Meşhur Tava Ciğerinde Esnafa Ceza Gelebilir
Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz'den ciğerci esnafına tava ciğerinin satışında tarife dışı farklı fiyat uygulamaları sebebi ile uyarı geldi.Başkan Cingöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,...

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz'den ciğerci esnafına tava ciğerinin satışında tarife dışı farklı fiyat uygulamaları sebebi ile uyarı geldi.

Başkan Cingöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tava ciğerin farklı fiyat tarifeleriyle satıldığı bilgisinin kendilerine de geldiğini ifade etti.

Porsiyonu 75 TL'den satılan ciğeri farklı fiyatlarda satan esnafı disipline sevk ettiklerini söyleyen Cingöz, "Bizim uyguladığımız ceza sınırı da belli, en üst seviye yani 2 aidat, bu da 1300 liraya tekabül ediyor, tarifeye uymamanın tekrarlanması halinde bu cezanın iki katı ceza yazılıyor, en son durum kapatmaya kadar gidebilir." şeklinde konuştu.

Cingöz, ciğerci esnaflarından bir kısmının kendi birliklerine diğer bölümünün de Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu belirtti. Denetimlerin Ticaret Müdürlüğü tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Cingöz,  esnafı da vatandaşı da mağdur etmek istemediklerini kaydetti. Cingöz, yeni yıldan itibaren tarifenin tekrar değerlendirilebileceğini söyledi.