Kırkpınar'ın gelirini açıkladı

Kırkpınar'ın gelirini açıkladı
Geçen hafta düzenlenen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ni değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl Kırkpınar'dan elde edilen geliri açıkladı.Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı,...

Geçen hafta düzenlenen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ni değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl Kırkpınar'dan elde edilen geliri açıkladı.

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Toplantıda geçen hafta düzenlenen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ni değerlendiren Gürkan, bu yıl Kırkpınar'da ilklerin yaşandığını söyledi.

Genç pehlivanların favori isimleri ilk turdan itibaren eleyerek finale doğru gittiklerini söyleyen Gürkan, "Başpehlivanlıkta ikinci yılında olan Cengizhan altın kemerin sahibi oldu. Finalist olan diğer pehlivanımız Mustafa Taş, başpehlivanlıkta ilk yılı olmasına rağmen finale çıkma başarısını gösterdi. Bu gerçekten yağlı güreşin geleceği açısından da hepimizi sevindiren bir husus." dedi.

BİLET GELİRİ 1 MİLYON 407 BİN LİRA

Edirne Belediyesi olarak bilet satışlarında bu yıl rekor kırıldığını ifade eden Gürkan, "İlk kez cumartesi gününden, pazar gününün biletleri tükendi. Bilet satışlarından 1 milyon 407 bin 650 TL gelir elde ettik. Geçtiğimiz yıllarda bu miktar 600 - 700 bin lira civarlarında kalıyordu." diye konuştu.

AĞALIK İHALESİNDE REKOR BEDEL

Ağalık ihalesinde de tarihi bir rekor kırıldığının altını çizen Belediye Başkanı Gürkan, "2023 yılının, cumhuriyetin 100. yılının ağalığını olduğunu söyledik. Mevcut ağamız Seyfettin Selim, 4 milyon 22 bin TL bedelle 662. Kırkpınar Ağası oldu." dedi.

TOPLAM GELİR 5 MİLYON 852 BİN TL

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde belediyenin elde ettiği gelirler hakkında bilgi veren Gürkan, Ağalık İhalesi dosya bedeli gelirinin 100 bin TL, bilet gelirlerinin 1 milyon 407 bin 650 TL, yayın gelirlerinin 120 bin TL olduğunu açıkladı. Gürkan, toplam gelirin 5 milyon 852 bin 84 TL olduğunu söyledi.

Giderlerin henüz tam olarak çıkmadığını ifade eden Gürkan, belli olduğunda giderleri de açıklayacağını söyledi.