Keşan'daki Minibüste Bulunan İşitme Cihazı Sahibine Teslim Edildi

Keşan'daki Minibüste Bulunan İşitme Cihazı Sahibine Teslim Edildi
Doğuştan duyma engeli olan ve 26 aylıkken kulağına işitme cihazı takılan Ebrar Varlı, geçtiğimiz günlerde teyzesi ve anneannesi ile Keşan Devlet Hastanesine gitti.Tedavinin ardından şehir içi yolcu minibüsüne binerek evlerine...

Doğuştan duyma engeli olan ve 26 aylıkken kulağına işitme cihazı takılan Ebrar Varlı, geçtiğimiz günlerde teyzesi ve anneannesi ile Keşan Devlet Hastanesine gitti.

Tedavinin ardından şehir içi yolcu minibüsüne binerek evlerine dönen aile, işitme cihazının olmadığı gördü.

Cihazın minibüste düşmüş olabileceğini değerlendiren aile, durumu S.S. 25 No'lu Şehir İçi Keşan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne iletti. Cihaz, yapılan detaylı arama sonucu Serhat Top'un 22 M 4093 plakalı minibüsünde bulundu. Serhat Top, cihazı Ebrar'ın teyzesi Şerife Nur Varlı'ya teslim etti.

'Yeniden Almamız Çok Güçtü'

Varlı, minibüs sürücüsü Serhat Top'a teşekkür ederek, "Minibüsçüler bizi arayıp bulduklarını söyledi. Bu bizi çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yeğenim işitme engelli. Kendisine doğduğunda yüzde 96 işitme engelli tanısı konulmuştu. Edirne'de 5 yıldır tedavi görmekte. Cihaz takıldı ancak o cihazla yeteri kadar iyi duymuyordu. Biz de 1 ay önce Ebrar'a başka bir cihaz aldık. Ablam asgari ücretle fabrikada çalışıyor. Yatalak babamıza bakıyor. Ben de okuyorum. Yeniden almamız çok güçtü." şeklinde konuştu.

Minibüs şoförü Serhat Top da kaybedilen işitme cihazını ilk yaptıkları aramada bulamadıklarını belirterek, "O gün bize 2 nolu araçlarda unuttuklarını söylemişlerdi. Fakat bugün kendi aracımda cihazı buldum. Maddi değeri yüksek olan bu cihazı sahibine teslim etmenin gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.