Kar yağışı beyaza bürüdü

Kar yağışı beyaza bürüdü
Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışının pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.Edirne, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın...

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışının pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Edirne, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Günler öncesinde yapılan uyarılarla birlikte Edirnelilerin beklediği kar yağışı başladı. Cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, pazar sabahına uyananlara beyaz bir manzara sundu. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı araç ve yaya trafiğinin minimum düzeyde olmasının, yerlerde kar birikimini artırdığı düşünülüyor.

Birkaç gün öncesine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, cuma günü 15 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına indi. Meteorolojinin son tahminlerine göre önümüzdeki hafta ortasında sıcaklıklar birkaç derece daha düşecek. Çarşamba ve perşembe günleri en düşük -9°C görülmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Marmara Bölgesi'nde görülecek olan kar yağışı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi iki gün öncesinde uyarı yapmıştı. Yapılan bu uyarıya göre, kıyılarda 5-15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm birikim bekleniyor. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji tahminlerine göre; 14 Şubat Pazar günü yoğun kar yağışlı -1 / -3 derece, 15 Şubat Pazartesi günü kar yağışlı 2 / -4 derece, 16 Şubat Salı günü bulutlu 0 / -6 derece, 17 Şubat Çarşamba günü bulutlu -1 / -9 derece.