İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirleri açıkladı: Parklar kapatıldı

İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirleri açıkladı: Parklar kapatıldı
Geçen hafta Edirne'de koronavirüse yönelik alınan yeni tedbirlerin doğru olup olmadığı kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bugün İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbir ve kısıtlamaları açıkladı. Halkın yoğun olarak kullandığı...

Geçen hafta Edirne'de koronavirüse yönelik alınan yeni tedbirlerin doğru olup olmadığı kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bugün İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbir ve kısıtlamaları açıkladı. Halkın yoğun olarak kullandığı parklar geçici olarak kapatıldı. Geçen hafta yayınladığımız ancak resmi kurumlar tarafından yalanlanan kararlar doğru çıktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan risk haritasında Edirne’nin kırmızı kategoride bulunmasının ardından İl Hıfzıssıhha Kurulu, salgının önlenmesi amacıyla bazı tedbir ve kısıtlamaların yapıldığı kararları açıkladı. Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu; il merkezinde bulunan, halkın yoğun olarak kullandığı Tunca ve Meriç nehri kıyıları, Bosnaköy ve Nato Köprüsü bölgesi, Tavuk Ormanı ve Kent Ormanının halkın kullanımına geçici olarak kapatılmasına, özel izin belgesi olmayan araçların yukarıda belirtilen yerlere girişlerinin 05.03.2021 tarihinden itibaren geçici olarak yasaklanmasına karar verdi.

Ayrıca çocuk oyun gruplarının bulunduğu çocuk parkları ile halkın yoğun olarak kullandığı tüm genel parkların (15 Temmuz Şehitler Parkı, Özgür Çocuklar Parkı, Gölet Parkı. Polis Parkı. Selimiye Parkı. Altunhan Parkı ile diğer parklar) halkın kullanımına 05.03.2021 tarihinden itibaren geçici olarak kapatılmasına karar verildi.