Halk ekmek 7 noktada satılacak

Halk ekmek 7 noktada satılacak
Edirne Belediyesi tarafından başlatılan halk ekmek çalışmaları devam ediyor. Halk ekmek ilk etapta 7 noktada satılacak.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen günlerde halk ekmek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İlk etapta...

Edirne Belediyesi tarafından başlatılan halk ekmek çalışmaları devam ediyor. Halk ekmek ilk etapta 7 noktada satılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen günlerde halk ekmek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İlk etapta 7 noktada halk ekmek satışı gerçekleştirilecek. Başkan Gürkan, Edirne'deki fırıncıların ürettiği ekmeklerin, kuruşla ifade edilen kârla vatandaşa ulaşacağını söyledi. Halk ekmekte hedef günlük 10 bin adet olarak açıklayan Gürkan, fiyatın piyasadan daha ucuz olacağını belirtti. Halk ekmek için çalışmalar sürerken, fiyat henüz açıklanmadı.

7 noktada halk ekmek satılacak. Belediye Başkanı Gürkan, halk ekmek satış noktalarından bazılarını Karaağaç, Eski Toki, Kıyık, Yıldırım ve Yeniimaret şeklinde açıkladı. Bu noktalarda halk ekmek satışlarının başlaması için çalışmalar devam ediyor.

FIRINCILARLA ORTAK ÇALIŞMA

Gürkan, aralık ayında yaptığı açıklamada, fırıncılarla ortak bir çalışma kararı aldıklarını, dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahalleler başta olmak üzere halk ekmek uygulamasını başlatacaklarını duyurmuştu. Gürkan, "Edirneli esnafımızı yok saymadan, Edirne Belediyesi olarak yeni bir fırın kurmadan, fırıncı esnafımız ile bu çalışmayı organize edeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın daha düşük fiyattan sağlıklı ve kaliteli ekmek yemesini sağlayacağız." demişti.