Fatih Sultan Mehmet Müzesi açıldı

Fatih Sultan Mehmet Müzesi açıldı
Edirne’de bu yıl açılması planlanan 12 yeni müzenin ilki olan Fatih Sultan Mehmet Müzesi açıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne’yi müzeler başkenti yapacaklarını söyledi.Edirne Valiliği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi...

Edirne’de bu yıl açılması planlanan 12 yeni müzenin ilki olan Fatih Sultan Mehmet Müzesi açıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne’yi müzeler başkenti yapacaklarını söyledi.

Edirne Valiliği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında imzalanan protokolün ardından hayata geçirilen Fatih Sultan Mehmet Müzesi, yaklaşık 10 ayda açıldı. Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in eğitim gördüğü tarihi medrese, Fatih Sultan Mehmet Müzesi olarak açıldı. Müzede İstanbul fethinin yürüyüşü dioramalar ve minyatürlerle canlandırıldı, minyatürler çağdaş tekniklerle hareketlendirildi, heykeller birebir ölçülerde yapıldı, odalar hareketli resim ve metinlerle donatıldı ve Fatih'in doğumundan ölümüne her şey anlatıldı. Müze, Üç Şerefeli Cami yanında bulunuyor.

Edirne Valisi Ekrem Canalp açılışta yaptığı konuşmada, Edirne’yi müzeler şehri yapmak istediklerini belirterek,  “Edirne’ye mevcut müzelere ilave olarak 12 müze daha açacağız. Bugün açılışını yaptığımız Fatih Müzesi bu müzeler zincirinin ilk halkasını oluşturuyor. Türk tarihinin müstesna şahsiyetlerinden bir tanesi Fatih Sultan Mehmet’e millet olarak vefamızın bir yansıması olarak Türkiye’de ilk defa onun adına bir müzeyi açmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Saatli Medreseyi, Fatih müzesi haline getirdik. Tarihi kayıtlarda ve rivayetlerde Fatih’in ilk eğitimlerini almış olduğu medresedir burası aynı zamanda." dedi.