ETUS'a zam geldi

ETUS'a zam geldi
Edirne Belediye Meclisi toplantısından şehir içi toplu taşıma, taksi ve öğrenci servisi tarifelerine zam geldi. Yeni zamla birlikte sivil binişler 4,35 TL, nakit binişler 5 TL oldu.Edirne Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını...

Edirne Belediye Meclisi toplantısından şehir içi toplu taşıma, taksi ve öğrenci servisi tarifelerine zam geldi. Yeni zamla birlikte sivil binişler 4,35 TL, nakit binişler 5 TL oldu.

Edirne Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan toplantısından şehir içi toplu taşımaya zam kararı çıktı. Maliyetlerdeki artış sebebiyle yapılan zamla birlikte toplu taşıma indi bindi ücretlerinde ortalama yüzde 22 artışa gidildi. Daha önce 3,50 TL olan sivil biniş ücreti 4,35 TL'ye yükseltildi. Ayrıca öğrenci binişi de 2,50 TL'den 3 TL'ye çıktı. Nakit biniş ücreti ise yüzde 25 artışla 5 TL olarak belirlendi.

Fiyat artışıyla ilgili konuşan ETUS Başkanı Hakan Giyik, 14 liraya dayanan mazot fiyatları ve personele yapılan zammın ulaşıma fiyat artışını getirdiğini söyledi. Getirilen fiyat artışının yeterli olmadığını ifade eden Giyik, maliyetlerdeki artış bu şekilde devam ederse ulaşıma tekrar zam gelebileceğinin altını çizdi.

TAKSİMETREYE ZAM

Belediye Meclisi'nde kabul edilen karar göre taksimetre açılış ücreti de 6 liradan 7,5 liraya; kilometre başına ücret 4 liradan 5 liraya yükseltildi.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE FİYAT ARTIŞI 

[irp posts="21310" name="Edirne öğrenci servisi ücretleri belli oldu (2022)"]