Ekmek eski fiyata

Ekmek eski fiyata
Edirne'de 1,50 TL olan ekmeğin gramajını 10 gram düşürüp fiyatını 2 TL yapan fırıncılar, eski tarifeye döndü.Edirne'de 1,50 TL'den satılan 210 gram ekmek, geçen günlerde 200 grama düşürülerek 2 TL'ye satılmaya başlanmıştı....

Edirne'de 1,50 TL olan ekmeğin gramajını 10 gram düşürüp fiyatını 2 TL yapan fırıncılar, eski tarifeye döndü.

Edirne'de 1,50 TL'den satılan 210 gram ekmek, geçen günlerde 200 grama düşürülerek 2 TL'ye satılmaya başlanmıştı. Fiyatlara resmi zam gelmemesine rağmen satış fiyatına zam yapan fırıncılar,  tepkiyle karşılanmıştı. 14 Kasım 2020 tarihi itibarıyla fırıncılar resmi fiyat tarifesine döndü.

Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 15 ay önce aldıkları fiyat tarifesinin üzerine maliyetlerin %60-80 oranında arttığını, bunun üzerine Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına fiyat güncellemesiyle alakalı 4 ay önce başvuruda bulunulduğunu ancak tarife güncellemesinden kaçınıldığını söyledi. Fırıncının baskısının devam etmesi üzerine Edirne Lokantacılar Odasının 2 ay önce 200 gram ekmek 2 TL olarak fiyat güncellemesini onayladığını belirten Canbaz, "Fakat alt komiteden geçen bu fiyat güncellemesini, ticaret odası başkanı ve esnaf odaları birliği başkanı pandemiyi bahane ederek onaylamamışlar ve resmi prosedürü başlatmamışlardır. Bunun üzerine İstanbul, Bursa, Balıkesir'in ilçelerinde 2 TL'ye ekmeğin nasıl satıldığı araştırılmaya başlanmıştır. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 12 ve 20. maddelerine göre tüccarın tacir sıfatıyla kendi fiyat güncellemesini oluşturarak sattığını ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 54. maddesine göre fiyat etiketini oluşturup halkı bilinçlendirdiğini öğrendik. Edirne fırıncısı, bu kanuni yolla 6 Kasım 2020 tarihi itibarıyla fiyat güncellemesini gerçekleştirmiştir. Bugün Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan'ın daveti üzerine toplanılmış olup, konuyla ilgili bir uzlaşmaya varılmıştır. Fırıncılar olarak son bir fedakarlığa giriyoruz. Bugün itibarıyla ekmek tekrar eski fiyatına dönmüştür." diye konuştu.